Fysiotherapie

Jaarlijks gaan zo’n 3 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Dit omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of dat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging. Of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Advies

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven voort kunt zetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft , zelfs eerder naar huis. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles vanaf weet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. 

Individuele therapie

In deze praktijk worden enkel individuele behandelingen gegeven. Dit kan op verwijzing van een arts, maar sinds 2006 is behandeling zonder verwijzing ook mogelijk geworden ( zie Directe Toegankelijkheid). Naast de behandeling, welke onder andere kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bv. middels het adviseren of begeleiden van patiënten.  De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van klachten.

De behandeling van een fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. In sommige gevallen zal de fysiotherapeut ook patiënten begeleiden om met een beperking om te leren gaan en hem helpen bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen gaan.

Zwiers Praktijk voor Fysio- en Manuele therapie decpro-icon-gray